SourceTech Extend

- Koppla samman flera hotelldatorer till en och samma växel

Det har tidigare varit omöjligt att koppla flera hotell, eller hänvisningsdatorer till en och samma Alcatel-Lucent Enterprise växel. SourceTech Extend löser detta problem genom att installeras mellan växeln och hotelldatorn/hänvisningsdatorn och skickar sedan trafiken till rätt destination genom att använda nummeranalys. Lösningen består av två delar, en server och en eller flera klienter. Servern är kopplad till telefonväxeln och växeln tror att det är ett boknings- eller hänvisningssystem som den är kopplad till. Boknings-hänvisningssystemet kopplas däremot upp mot Extend klienten som beter sig som en telefonväxel. Detta gör att vi kan gå runt problematiken.

Extend servern är utrustad med en nummerplan för att bestämma var meddelanden från växeln ska levereras. Detta är lätt att ställa in i konfigurationen. Både servern och klienten ställs in på samma ställe vilket gör det enkelt att administrera.

Extend server

Extend server

Serverapplikationen är en Windowstjänst som emulerar ett bokningssystem. Den kommunicerar med växeln via TCP/IP och har en inbyggd buffer som gör att ingen information går förlorad; den sparas även om datorn startas om.

Gränssnitt

Gränssnitt

Varje Extend klient konfigureras individuellt för att använda TCP/IP eller V24. Detta innebär att det alltid finns ett gränssnitt klart att användas när man lägger till ett hotells boknings- eller hänvisningssystem till din lösning.

Extend klient

Extend klient

Klienten för SourceTech Extend är en Windowstjänst med många fantastiska funktioner. Precis som serverapplikationen så har klienten en buffer som gör att ingen information går förlorad; den sparas även om datorn startas om.

Protokollomvandlare

Protokollomvandlare

Denna funktion gör det möjligt att ha samma telefonnummer till, till exempel, room service på alla hotell som är anslutna till samma telefonväxel. På så sätt vet gästen vilket nummer de ska ringa, oavsett vilket hotell gästen befinner sig på.