Presence Service är en tjänst som samlar in närvarostatus från olika leverantörer. Dessa redovisas sedan i telefonistapplikationen och i Tellus

Presence Service

- Status från externa tjänster

Presence Service är en tjänst som samlar in närvarostatus från olika leverantörer. Dessa redovisas sedan i telefonistapplikationen och i Tellus Web (om man har köpt hänvisningssystemet). Nedan är tjänsterna som finns tillgängliga listade.

Kalenderintegration

Kalenderintegration

När telefonistapplikationen endast används för samtalshantering och det inte finns något hänvisningssystem kan det vara svårt att veta var personen i fråga befinner sig. Därför har vi utvecklat en tjänst som tar in information från Exchange och sedan visar den för telefonisterna. Utseendet är inspirerat av kalendern i Outlook och använder samma färgschema för att det ska vara enkelt att förstå.

När ett samtal besvaras i telefonistapplikationen och det genererar en träff i sökkatalogen kommer information om personen att visas och om det finns kalenderhändelser under den aktiva dagen kommer en kalendervy att visas. I kalendervyn kan du byta dag för att se framtida händelser och på så sätt se när personen i fråga finns tillgänglig.

Datastatus

Datastatus

Genom att använda presence servicen med koppling med datastatuskällor kan telefonister och användare få information om kollegor från deras Skype-klient.
Då visas statusen på användarens Skype brevid deras namn i 4059EE och i TellusWeb  Denna går med andra ord bra att integrera med hänvisningssystemet.

Det kan vara bra om en person inte svarar och ingen hänvisning finns att ändå se statusen på Skype då den kanske skiljer sig från hänvisningsstatusen. Detta gör att telefonisterna får mer information och har lättare att ge besked till kunder eller kollegor som ringer in.

Telestatus

Telestatus

De som använder TDC mobil, Telenor Bedriftsnet, A1, Phonero, Telia Norge eller Telia Danmark kan få status på mobiltelefoner direkt i TellusWeb eller i telefonistapplikationen.

Informationen visas både i sökresultaten (som i bilden här ovan) men även i detaljvyn om man väljer att se på mer information om en användare. Detta är ett utmärkt sätt att få mer information om personen i fråga och på så sätt även kunna ge bättre svar till kunder som ringer in och frågar efter personer.

Telestatus

Öppna API:er

Presence servicen är en av våra mest sålda produkter och efterfrågan att vi ska bygga in stöd för olika tjänster ökar hela tiden från kunder och leverantörer från alla världsdelar.

För att kunna möta den ökade efterfrågan och kunna leverera presence data till alla olika applikationer, samt för att kunna ge support för de oräkneliga mobiloperatörer som finns öppnar vi upp våra API:er för Presence servicen.

Läs mer om våra API:er här

Hur beställer jag?

Om du är intresserad av denna lösning och vill ha mer information kontakta en av våra återförsäljare.