Öppna API:er

Vi har valt att öppna upp våra API:er i vår Presence Service. Läs nedan om de olika alternativen våra API:er kan hjälpa dig med närvarostatus.

Kontakta oss om du vill använda våra API:er. 

API på Endpoint-sidan

På endpoint sidan av Presence servicen kan man använda API:et till att dra nytta av våra färdiga integrationer mot tele, data och kalenderstatus. Koppla bara upp den applikation som behöver närvarostatus mot vårt API. Vi har för närvarande stöd för:

Telestatus:
- TDC Mobil
- Telenor bredriftsnet 
- A1
- Phonero
- Telia Norge och Danmark

Datastatus:
- Skype for Business 

Kalenderstatus:
- Exchange
- Office 365 (ExchangeOnline)

Endpoint API

API på Provider-sidan

På provider sidan av Presence servicen kan man lägga till fler providers vilket innebär att det är fritt att lägga till fler tjänster inom tele, data och kalender till presence servicen. 

Till exempel:

Har ni telefonistapplikationen 4059EE och vill få in status från er mobiloperatör in i telefonistapplikationen kan ni använda vårt endpoint API och integrera just er mobiloperatör.  

Provider API
Endpoint together with Provider API

Att använda båda våra API:er tillsammans

Man kan även välja att använda båda API:erna tillsammans. Alltså kan man lägga till en provider och en endpoint. 

Till exempel:

Ni har en egen applikation som ni vill integrera en närvarostatus som vi idag inte har koppling mot. Då använder ni provider API för att lägga till tex er mobiloperatör och kopplar sedan detta till er applikation genom att använda endpoint API:et.